Der er et digt som jeg vil dele med dig i dag, som jeg har været fascineret af i mange år og ofte brugt i min undervisning. 
 
Digtet er af den irske digter William Butler Yeats og her har han på en meget smuk måde sat ord på det særlige rum, som vi både kan holde for andre i vores sind, men også være berigede af at andre kan holde for os:
 
Vi kan gøre vores sind som stille vand
så mennesker samles omkring os for at se deres eget spejlbillede
og så kan det være at de et øjeblik lever mere afklaret, 
måske endda et mere intenst og helhjertet liv på grund af vores stilhed.
 

Jeg har selv mødt rådgivere i livet, der havde denne evne til at lytte fra et dybt og stille sted inde i dem selv, og spejle mig, på en måde, der gjorde at jeg kunne se mere klart, så jeg gik derfra bestyrket og opløftet med en tillid til livet.

 

Min oplevelse er, at vi kan bestyrke andre mennesker og give dem troen på sig selv og deres særlige gaver, når vi giver dem et stille og nærværende rum, hvor de får en stærkere forbindelse til det menneske, som de er bagved udfordringerne eller tvivlen, der rammer os alle på forskellige dage.

 
Og derfor er det vigtigt at kultivere et stille rum indeni os selv, hvor der er plads til at møde et andet menneske og hvor vi kan lytte til andre med større opmærksomhed. 
 
Så det spændende spørgsmål, som vi kan tage med videre og reflektere over er, “hvordan gør vi vores sind som stille vand?
 
FOTO Nikolaj Flor Rotne

Rum til dig

Selvomsorg, poesi & meditation

Få mit gratis minikursus til en værdi af 499,-kr. Du tilmelder dig samtidig mit personlige nyhedsbrev

.